Știri

Primul meci, prima victorie. Unirea a învins Dinamo în debutul campionatului

CS Unirea Dej a învins-o sâmbătă, în Sala Sporturilor din Dej, pe Dinamo București, în fața unei săli aproape pline de spectatori.

Partida a început sub semnul echilibrului, primul set al meciului fiind unul foarte strâns, în care cele două echipe nu au reușit să se distanțeze. Dinamo a avut avantaj (7-8) la primul time-out tehnic, însă la al doilea Unirea a fost în avantaj (16-14), pentru ca departajarea să se facă în prelungiri. La scorul de 26-26 Silviu Suson a fost servit excelent de Răileanu și a trimis mingea în lateral dreapta, balonul mușcând terenul, însă arbitrul a dat punctul oaspeților, spre dezaprobarea dejenilor din teren și din tribune. Setul s-a încheiat astfel în favoarea alb-roșilor, care s-au impus cu 27-29.

Dascălu și-a încurajat elevii în pauza dintre seturi, iar aceștia au intrat mult mai determinați pe teren. Unirea s-a desprins la 8-6, apoi la 16-12, pentru ca în final să câștige runda la 10 puncte diferență (25-15). Chiar mai bine a mers jocul dejenilor și în setul al treilea, când Unirea a dominat categoric. După 6-0 în startul rundei, Unirea s-a desprins la 16-6 la al doilea time-out tehnic, astfel că în final tabela arăta 25-11 pentru echipa gazdă.

Dinamo a turat puțin motoarele în setul al patrulea și a avut mai mult inițiativa dar și avantajul pe tabelă după primele mingi jucate. Unirea a revenit însă de la 5-8 și 13-16 și cu ajutorul unui public minunat, care a urmărit finalul de joc în picioare, aplaudând și încurajând în continuu, dejenii au luat setul cu 25-22, câștigând astfel meciul cu 3-1.

Lotul Unirii Dej pentru acest meci: 1: Natan Manoah Săvan, 2: Vlad Kantor, 4: Eduard Catrina, 5: Andrei Mihalescu, 7: Mihai Coasă (cpt.), 8: Igor Didorciuc, 9: Andrei Grigoraș, 10: Timofei Chisleacov, 11: Sergiu-Sebastian Tămășilă, 13: Dragoș Răileanu, 15: Silviu Suson. La meci a fost prezent și nr. 3: Vasile Talpă, care nu a putut fi folosit fiind operat de curând de apendicită.

După meci, antrenorul Marius Dascălu, dar și Dragoș Răileanu, unul dintre principalele motoare ale Unirii în acest meci, s-au declarat satisfăcuți de rezultat și au ținut să mulțumească numeroșilor suporteri pentru prezența la meci și susținerea transmisă din tribune. Ce au declarat cei doi, referitor la acest meci dar și la cel din etapa viitoare cu Știința Explorări Baia Mare în deplasare, vedeți în materialul video de mai jos.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook