Știri

Unirea Dej s-a calificat în faza a doua a Cupei României

Sala Sporturilor din Dej a găzduit azi partida de volei masculin dintre Unirea Dej și Volei Club Caransebeș din cadrul primei faze a Cupei României.

Meciul a fost unul extrem de dramatic și cu răsturnări de situație, fiind încheiat până la urmă cu o victorie muncită de echipa noastră.

Formația antrenată de Victor Lazăr și Tiberiu Szilagyi s-a conectat foarte greu la miza meciului, primul set fiind controlat autoritar de către oaspeți, care au profitat de multele greșeli din jocul Unirii și au câștigat setul la 18.

Unirea Deja  părut mai motivată și mai concentrată în runda a doua, pe care a controlat-o până spre final, însă greșelile personale și-au făcut apariția tocmai când nu trebuia, iar Caransebeșul nu a ratat ocazia de a câștiga setul în prelungiri cu 29-27.

Altfel a arătat jocul Unirii în setul al treilea. Chiar dacă greșelile la serviciu au persistat, dejenii au recuperat prin jocul în atac și la blocaj, astfel că s-au menținut aproape de adversari pe tabelă și spre finalul setului au egalat și au preluat conducerea, ducând setul în prelungiri, unde s-au impus cu 28-26.

Setul al patrulea a adus o scădere vizibilă în jocul oaspeților și mult mai multă precizie în jocul dejenilor, care au defilat fără să fie deranjați spre finalul rundei, setul fiind câștigat la 14 puncte diferență.

În decisiv, Unirea și-a menținut tonusul excelent din setul precedent, pe fondul unui joc tot mai haotic al vizitatorilor, și a câștigat cu 15-7, obținând astfel o victorie la mare luptă cu 3-2 și, totodată, biletele pentru faza a doua a Cupei României.

Optimi de finală (8 octombrie):

– CSM București – Steaua București (meci amânat) (1)
– Știința Bacău – Tricolorul LMV Ploiești 1-3 (2)
– Unirea Dej – Banatul Caransebeș 3-2 (3)
– VCM LPS Piatra Neamț – Universitatea Cluj 3-1 (4)

Programul Cupei României la volei masculin:

Sferturi de finală (tur-retur, 16 și 23 noiembrie 2016):

– Unirea Dej – CSVM Zalău (5)
– Arcada Galați – învingătoarea dintre CSM București și Steaua (6)
– VCM LPS Piatra Neamț – Știința Explorări Baia Mare (7)
– SCMU Craiova – Tricolorul LMV Ploiești (8)

Semifinale (tur-retur, 25 ianuarie 2017 și 8 februarie 2017):

– învingătoarea meciului (8) – învingătoarea meciului (6)
– învingătoarea meciului (5) – învingătoarea meciului (7)

Sferturile și semifinalele Cupei României se dispută după sistemul tur-retur, urmând să se califice echipa care acumulează mai multe puncte în cele două manșe. Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3-0 sau 3-1, 2 puncte pentru victorie cu 3-2, 1 punct pentru înfrângere cu 2-3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0-3 sau 1-3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manșe, se va disputa setul de aur (până la 15) pentru stabilirea echipei calificate, indiferent de setaveraj.

Finala Cupei României se va juca, într-o singură manșă, în data de 30 aprilie 2017.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook